Hélène Nevers
Musik

FLÖJTSPEL MED DUVA

Jag vandrar runt och spelar blockflöjt med min vita duva på axeln.
Duvan heter ”Petit” och är en skrattduva av den sort trollkarlar brukar använda. Jag har haft henne sedan hon föddes och hon är väldigt trygg. Petit tycker om att sitta still långa stunder. Hon är van vid flöjtens toner och tycker om att uppträda. När det passar så låter jag barnen få klappa henne eller hålla henne på fingret.

I stadsmiljö
På medeltidsmarknader spelar jag gärna, både medeltids- och renässansmusik. Jag kan också spela på kvartersfester, som stämningshöjande inslag, eller i parker och trägårdar. Då spelar jag även folkmusik.
Jag kommer gärna och spelar vid mingelstunden inför middagen, på privata fester, konferenser eller andra festliga tillfällen.

I naturen
Träflöjten och den vita duvan är som gjorda för skog och ängar. Flöjtens spröda toner ekar från långt avstånd och duvan skänker lugn och ro.
Jag spelar gärna på upplevelsevandringar, i naturreservat, nationalparker, osv. Om det passar med ett lockrop kan jag även ”kula”.

Jag spelar i vissa sammanhang ihop med min sambo Pehr Falkenström, riksspeleman på både fiol och nyckelharpa.

Pris enligt överenskommelse, beroende på uppdrag.
Innehar F-skattsedel 

KRAKELUR

Tillsammans med Göran ”Freddy” Fredriksson bildar vi gruppen ”KRAKELUR”. Vi spelar en blandning av folk- och medeltidsmusik .
Pehr: fiol, fiddla och nyckelharpa
Freddy: cittern och vevlira
Helene: blockflöjter, crumhorn, härjedalspipa och sång.

Lyssna här:

https://www.youtube.com/watch?v=qOTHdI8WpI0

https://www.youtube.com/watch?v=GQy1MtK9yew

https://www.youtube.com/watch?v=MExc2PdkzFo

Pris enligt överenskommelse, beroende på uppdrag.