Hélène Nevers
Musik

Blockflöjter, svenska folkmusikflöjter och crumhorn är mina instrument.

Jag spelar gärna på upplevelsevandringar, invigningar eller varför inte bröllop och begravningar.
Musiken jag spelar är svensk eller fransk folkmusik, egna kompositioner som passar stämningen samt medeltid och renässansmusik, allt efter önskemål.

Jag kan spela själv om man önskar en ensam flöjt eller tillsammans med min man, riksspelmannen Pehr Falkenström. Pehr spelar fjol och nyckelharpa.

Pris enligt överenskommelse, beroende på uppdrag.
Innehar F-skattsedel 

KRAKELUR

Tillsammans med Göran ”Freddy” Fredriksson bildar jag och Pehr gruppen ”KRAKELUR”. Vi har spelat tillsammans sedan 2005 och vi spelar en blandning av svensk och fransk folkmusik samt medeltid- och renässansmusik. Det har varit varierade spelningar på musikfestivaler, spelmansstämmor och medeltida arrangemang.

Pehr Falkenström: Riksspelman från Svinnersta, Askersund. Pehr har ägnat många år till att återuppliva den närkingska folkmusikskatten, bortglömda melodier som åter igen spelas lite var stans runt om i Sverige. Spelar även i banden Grovdoppa och Ådra. Instrument: fiol, fiddla, nyckelharpa och Moraharpa.
Göran ”Freddy” Fredriksson: Rutinerad spelman från Askersund. Han spelar i flera grupper bl.a. Blåbergens Borduner, Grovdoppa och Ådra. Instrument: cittern, vevlira och bouzouki.
Hélène Nevers: Dockmakare, dockspelare och musikant från Svinnersta, Askersund. Hélène är född och uppvuxen i Frankrike. Hon har med sig den franska folkmusiken och har även spelat medeltid- och renässansmusik i gruppen Fästig. Instrument: blockflöjter, folkmusikflöjter, crumhorn och sång.

Instrumentmakaren Stefan Ekedahl från Rättvik har tillverkat mina folkmusikflöjter och Pehrs Moraharpa.

Lyssna här:

https://www.youtube.com/watch?v=qOTHdI8WpI0

https://www.youtube.com/watch?v=GQy1MtK9yew

https://www.youtube.com/watch?v=MExc2PdkzFo

Pris enligt överenskommelse, beroende på uppdrag.